Udsmykningsopgaven har fået titlen mangfoldighed, og skal vække undren ,nysgerrighed og gerne glæde til forbipasserende.

Ukrudt er noget vi kæmper for at holde nede, men det vokser op overalt, og det forgår ikke så let. På KunstCentret Silkeborg Bad er der plads til frø af alle slags både ude og inde.

Mælkebøtte og Kamille  på ca 3m højde blev d. 26.06.20 “plantet” ved ind og udkørsel.

Det er planen at der med tiden vil være 10 skulpturer af ukrudt ved Gjessøvej ud for Kunstcentret.

Opgaven er et bestillingsarbejde fra Kunstcentret Silkeborg bad. Direktør Iben Form bad mig lave et forslag. Aftalen er 10 ukrudtsplanter.

I processen har jeg bygget  mange små modeller, hvorfra de 10 blev udvalgt og godkendt  af kunstcentret.  Vi har været i fin dialog omkring ukrudts skulpturens placering ,som herefter er blevet tinglyst. Det er en fornøjelse at få et bestillingsarbejde fra så kompetente samarbejdspartnere. Overalt er jeg blevet mødt med velvillige og positive medarbejdere.

Udfra de små modeller har jeg bygget ukrudtsplanterne op af pap i fuld størrelse. HSM industri Grenå har bukket og svejset efter denne model, så det har været  et samarbejde om, hvad der kan lade sig gøre i stål.  Jeg er meget glad for det samarbejde.  Jeg er så heldig ,at jeg har en dygtig smed  Martin Dam til rådighed , med kreative løsninger og god fornemmelse for opgaven. Derudover har Nick Palk som projektleder og Niels Allermand med blandt andet skærefiler, bidraget med at løse opgaven på bedste vis. HSM  står for hele processen fra planlægning  til udførelse og opsætning.

Jeg ser frem til at gå videre med de næste ukrudts skulpturer.