15 medlemmer af Dansk Billedhugger Samfund udstiller i parken ved kunstcenter Silkeborg Bad.

BLOMSTRER DU I KURBADET?

I en tid hvor, de fleste af os har alt for travlt, og hvor det kan være svært at få enderne til at nå sammen, er det ekstra vigtigt at huske og trække stikket ind i mellem og huske at få batterierne ladet o.

BLOMSTRER DU I KURBADET skaber et billede på, hvordan kroppen med forkælelse og afslapning kan komme til at blomstre igen.

Blomsterne er nemlig langt fra tilfældige, hverken i deres form eller placering. Sammen fortæller de en historie, som de står der i rundkreds som en cyklus fra knop til udsprunget til vissen, og forfra igen.

Skulpturen skal vise hvad der sker med mennesket i kurbadet. Start med at se den blomst som hænger med hovedet, det er en træt og lidt udbrændt person som tager i kurbad for at samle kræfter. Allerede efter et øjeblik føles livet lettere. Bekymringer og smerter aftager, og blomsten strækker bladene op mod lyset. Efter lidt længere tid er blomsten helt struttende og klar med nye blomsterknopper. Mennesket er blevet fuld af liv igen og parat til nye udfordringer. Personen tager hjem og skal nu igen tøjle den humørblomst, som sidder i maven og står midt i cirklen. Nogle blade peger op i lyset, er glade og ovenpå, andre hænger lidt med humøret og energien, andre igen er midt imellem. Enten holder mennesket sig sprudlende og blomstrende eller også kalder kurbadet igen.

Ligesom de andre udstillende kunstnere i SCULPTURE EXPERIMENTSILKEBORG, så har jeg leget med brugen af materialer, og har valgt at bruge håndklæder som det bærende element.

Udstillings omtale
Kulturkampen på TV2 Østjylland, hvis I spoler frem til 9:35 i udsendelsen, så kan I se indslaget her:
http://www.tv2oj.dk/kulturkampen/skuespiller-mette-horn-vender-hjem-til-aarhus?autoplay=1#player

http://silkeborgnyt.dk/kulturveteraner-benovet-silkeborg-bad/